Nieuwe digitale routewijzers geplaatst

Foto: Gemeente Tilburg

In en rond het centrum en bij het Textielmuseum en De Pont zijn 7 maart digitale routewijzers met daarop plattegronden en wandelroutes geplaatst.

Met de routewijzers wil de gemeente bezoekers verleiden om langer in de binnenstad te blijven. Wethouder Erik de Ridder onthulde de routewijzers. Ze komen op 12 verschillende plekken in de stad en bij de 2 musea. In de parkeergarage Tivoli/013 komt ook een plattegrond. Die is gemaakt van mozaïek en wordt op 15 maart onthuld door Erik de Ridder en de maker van het mozaïek Rob van Trier.

Wandelnetwerk

Voorheen liep het wandelnetwerk alleen rondom de stad. Tilburg wil bezoekers juist ook naar het centrum trekken. De wandelroutes zijn gemaakt met Routebureau Brabant (onderdeel VisitBrabant). Bezoekers kunnen vanaf het station, via het centrum naar bijvoorbeeld Stadsbos 013 wandelen. De route kan aan de hand van knooppunten gevolgd worden.

Social Sculptures

De gemozaïekte plattegrond is gemaakt door Social Sculptures. Dit bedrijf van Rob van Trier en Martin van Cleef werkt met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt . Het wijst bezoekers op een ludieke manier de weg en vestigt aandacht op de sfeergebieden en de hotspots in de Binnenstad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen