112

Drugs en 80.000 euro cash in woning aangetroffen

Tilburg, Goirle – Bij een integrale ondermijningsactie zijn drugs en geld gevonden. Drie mensen werden aangehouden.

De politie van het District Hart van Brabant en de Landelijke Eenheid, de Belastingdienst en medewerkers van enkele gemeenten hebben maandagmaandag 5 maart 2018 een integrale actie tegen ondermijning gehouden in Tilburg en de ruime omgeving. Er zijn de afgelopen tijd verschillende tips binnen gekomen van mogelijke ondermijnende activiteiten in bedrijfspanden en woningen. Meerdere tips bleken de moeite waard te zijn om nader te onderzoeken.

Goirle

Als eerste werd een bedrijfspand in Goirle bezocht; daar bleek niets te zitten. Maar daar troffen de agenten wel een man aan die foto’s op zijn telefoon had staan die konden wijzen op het feit dat hij iets met de productie van synthetische drugs te maken had. Aan het bureau bleek dat hij een groot geld bedrag in zijn kleding verstopte had.

Tilburg

Het team viel ook een woning binnen aan het Hazennest-West in Tilburg. Daar werden een hoeveelheid drugs, verboden medicijnen en een fors geldbedrag aangetroffen. Het betrof een flesje GHB, verschillende soorten harddrugs waaronder enkele tientallen Xtc-pillen en ruim 80.000 euro cash geld. In de woning werden twee mensen aangehouden verdacht van overtreding van de Opiumwet en het mogelijk witwassen van sommen geld. Ook werd daar een auto in beslag genomen.

Ondermijning

De aanhoudingen en doorzoekingen vonden plaats tijdens een integrale actie en sluiten aan bij een bredere aanpak om als één overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om Illegale activiteiten die niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale voorzieningen uit de bovenwereld zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Dat tolereren we niet. Iedere burger en onderneming moet zich aan wetten, regels en verplichtingen houden.

Integraal

Aan de actie deden mee: medewerkers van politie en Belastingdienst, zij werkten nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven en instanties, Door deze integrale aanpak neemt de slagkracht van de overheid toe. Iedere interventie raakt en verstoort de criminele industrie.

Reacties

Cookieinstellingen