Vincents Tekenlokaal verhuist

Foto: Gemeente Tilburg

Na 8 jaar in het Paleis Raadhuis verhuist Vincents Tekenlokaal eind februari naar Ontdekstation013 in de Spoorzone. Het museum dat erbij hoort blijft in het Paleis.

De directe reden voor de verhuizing is de verbouwing van het Paleis Raadhuis. Maar het intrekken bij Ontdekstation013 brengt ook nieuwe kansen voor samenwerking met zich mee. Dit versterkt het culturele aanbod en draagt bij aan het doel om talentontwikkeling in Tilburg te bevorderen. “Samen creĆ«ren we een heel bijzondere plek voor jongeren (en ouderen) in onze stad!” zegt Marcelle Hendrickx, wethouder Onderwijs, vol trots. “Een plek waar cultuur en techniek elkaar ontmoeten. Een plek waar jongeren andere talenten bij zichzelf kunnen ontdekken. Een plek waar je rommel mag maken!”

Krachten bundelen

Vincents tekenlokaal staat op de plek waar Vincent van Gogh als 13-jarige tekenles kreeg. Hier kunnen kinderen ervaren hoe Vincent les kreeg. Ook kunnen zij hier zelf digitaal tekenen in een modern computerlokaal. Ontdekstation013 is actief op het ontwikkelen van talenten op het terrein van wetenschap en technologie. Door de krachten te bundelen en de activiteiten te verbinden, wordt het aanbod aantrekkelijker voor bezoekers en profiteren beide initiatieven van elkaars publieksbereik.

Museum

Het museale deel van Vincents Tekenlokaal blijft op de huidige locatie in het Paleis. Het zal tijdens de verbouwing voor enige tijd niet te bezoeken zijn. De mogelijkheden voor het toekomstig gebruik van dit Rijksmonument worden momenteel onderzocht. De wens is bredere publieke toegankelijkheid van het hele gebouw. Daarbij hoort ook de erfgoedwaarde van het Paleis in relatie tot Van Gogh, inclusief de toeristische en recreatieve waarde.

Reacties

Cookieinstellingen