Kamperen in eigen stad in de Spoorzone tijdens Stadscamping

Foto:

Kamperen in eigen stad? Komend wekend kunnen Tilburgers in en rondom hun tent vertoeven tijdens de Buurtcamping in de Spoorzone. Het idee van de organisatie is dat iedereen gelijk is en buurtbewoners elkaar leren kennen. “Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit.”

Het evenement is voor alle Tilburgers toegankelijk. “Van 7 tot en met 9 juli wordt deze plek een gezellige camping, bewoond door alle mensen die de buurt rijk is: van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren.” Zo meldt de organisatie dat gasten uit de hele stad zich hebben ingeschreven. “Uit de Bomenbuurt, Broekhoven, Oud Noord maar ook nieuwe Tilburgers die nog maar kort geleden uit Syrië zijn gevlucht.”

Pop-up camping

De pop-up camping zal plaatsvinden op het voormalige Van Gend en Loos terrein. De eerste gasten komen vrijdagmiddag aan. Er zijn diverse activiteiten zoals een workshop djembé, maar je kan ook je tenen laten lezen door een van de tenenlezers. Op de website van de buurtcamping vind je wat er allemaal nog meer mogelijk is.

Het moet een gemoedelijk en sfeervol evenement worden waar Tilburgers samen liedjes zingen rond het kampvuur en samen eten. Op de laatste avond vindt er een grote barbeque plaats waar maar liefst 250 mensen aan deelnemen.

Buurten versterken 

De organisatie wil ‘buurten versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren’. Zij organiseren al jaren pop-up campings tijdens grote festivals. Afgelopen week deden zij dit bijvoorbeeld voor het hiphopfestival Woo-hah! festival in de spoorzone. Het is echter de tweede keer dat er een buurtcamping voor inwoners uit Tilburg wordt georganiseerd.

Tentje reserveren

Het reserveren van een tentplek kan hier en kost twintig euro. Vrijwilliger worden? Dan kampeer je dit weekend gratis.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen