Informatiebijeenkomst: Longkanker, wat nu?

Foto: ETZ Fotografie & Film

TILBURG – Jaarlijks krijgen ruim 14.000 mensen in Nederland de diagnose longkanker. Als je longkanker hebt, komt er een heleboel op je af. TOON | Centrum voor leven met en na kanker organiseert daarom samen met Instituut Verbeeten en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) een informatiebijeenkomst voor patiënten, naasten en andere geïnteresseerden op maandag 30 oktober 2023 van 19.00 – 21.00 uur. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het ETZ (locatie TweeSteden) aan de Dr. Deelenlaan 5 in Tilburg.

Deze avond komen verschillende deskundigen aan het woord.

  • Dr. M.H. Tilkema – Tiebosch is longarts in het ETZ. Zij gaat in op wat longkanker is en bespreekt de behandeling met chemotherapie en immunotherapie.
  • Drs. N.A. de Groot, radiotherapeut-oncoloog in Instituut Verbeeten, vertelt over de behandeling met radiotherapie en chemoradiatie.
  • Mw. Miranda Mens, GZ-psycholoog en gespecialiseerd in de begeleiding bij kanker, gaat in op de psychosociale aspecten bij kanker en de ondersteuning tijdens en na de behandeling.

Vóór, tijdens de pauze en na de bijeenkomst kun je de informatiemarkt bezoeken. Hier zijn aanwezig patiëntenorganisatie Longkanker Nederland, Inloopruimte oncologie ETZ en TOON | Centrum voor leven met en na kanker.

Wij nodigen patiënten, naasten en andere geïnteresseerden van harte uit deze informatiebijeenkomst bij te wonen. Graag vóóraf aanmelden via [email protected] of 0416 – 652734.

www.inloophuistoon.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen