Belangrijke trends in de tuin

Foto: VidaXL

De tuin is jouw heerlijke eigen buitenplek waar je kunt ontspannen, alleen met een boek of met vrienden. Of jouw buitenruimte nu groot of klein is, het is belangrijk dat je de gelegenheid hebt om hem naar eigen wens en smaak in te delen.

Om je een idee te geven van de mogelijkheden van dit moment, worden hier een aantal van de nieuwste trends voor de tuin met je besproken. Als je naar aanleiding daarvan zelf je tuin wilt aanpakken, dan is het goed om te weten dat je hieronder belangrijke tips vindt om daarbij zoveel mogelijk op de kosten te besparen. Een nieuw haard of ander tuinproduct koop je daarbij voordelig op het internet.

Belangrijke actuele trends in de tuin mogen in geen enkele tuin ontbreken

Dit zijn trends die nu duidelijk terug te zien zijn in Nederlandse tuinen en waar jij zeker van wilt profiteren:

● Meer groen in de tuin: Waar er vroeger nog veel betegeld werd in de tuin, kiest men nu duidelijk voor de natuur. Het milieu kan een handje gebruiken, maar ook voor de mensen zelf wordt het duidelijk dat het gezond is de natuur vlakbij te hebben. De trend voor groen in de tuin lijkt dus definitief terug te zijn. Uiteraard kan dit nog steeds worden afgewisseld met een mooi terras.

● De tuin wordt multifunctioneel: Dit is een beetje een overblijfsel uit de corona periode. Men zat veel thuis en werkte daar, dus er werd ook in de tuin gewerkt. Dit lijkt een blijvertje te zijn. De eettafel in de tuin moet niet alleen geschikt zijn om lekker aan te eten in de zomer, de laptop wordt er ook op uitgeklapt.

● Zo min mogelijk onderhoud: Een beetje tegenstrijdig aan de trend voor groen is dat men steeds vaker kiest voor onderhoudsvrije tuinen. Het leven is druk genoeg, dus men wil alleen tuinieren als het leuk is, niet zozeer omdat het moet. Het bovengenoemde groen vereist natuurlijk wel onderhoud, maar dan is het goed om te weten dat daar handige apparaten voor beschikbaar zijn.

● Ruimte voor kunst: Naast de traditionele objecten in de tuin is er ook steeds meer ruimte voor kunst en andere accessoires in het algemeen. Daaronder valt bijvoorbeeld schilderijen en andere beelden voor buiten. Daarbij worden accessoires ook gebruikt voor een fijne sfeer in de tuin. Denk daarbij bijvoorbeeld aan haarden, vuurkorven, verlichting en planten en bloemen.

Bespaar zoveel mogelijk op producten in de tuin
Omdat het huishouden en de tuin al genoeg kosten geven we graag een aantal belangrijke tips om te besparen op de kosten voor nieuwe producten in de tuin. Allereerst wil je natuurlijk letten op aanbiedingen. Bij online winkelen is dat erg eenvoudig, met een paar keer klikken vergelijk je al de prijzen. Als je jouw inkopen kunt uitstellen, wacht dan tot de uitverkoop, die ook online om de paar maanden plaatsvindt.

Daarnaast is het verstandig om scherp te kijken naar de producten in verschillende prijscategorieën die producenten bieden. Soms kan het geld opleveren door te kiezen voor een iets minder prijzig merk, maar waarbij je alsnog geniet van een goede prijs- kwaliteitverhouding. Vooral op tuinmeubels kun je op deze manier besparen. In dit kader is het ook fijn dat je op het internet de prijzen kunt vergelijken bij verschillende webshops, want ook daar zijn soms al aanzienlijke verschillen.

Als je vaak bij dezelfde online winkel bestelt, kan het tenslotte lonen om deze te volgen op sociale media en je aan te melden voor de nieuwsbrief. Zo weet je direct wanneer er nieuw aanbod is en profiteer je van exclusieve acties. Vooral als je bekend bent bij een winkel kan het dan lonen om even contact op te nemen met de klantenservice. Zij weten soms op voorhand of er een product in de aanbieding komt.

Alles voor de tuin bij vidaXL
Het bezit van een eigen tuin is een fijne luxe waar je heerlijk tot rust komt. Op dit moment is er een duidelijke trend gaande waarbij er steeds meer natuur terugkomt in de tuin. Daarbij is het evengoed de bedoeling dat die tuin zo veel mogelijk onderhoudsvrij is. Slimme technologie en het multifunctioneel indelen van de tuin zijn andere nieuwe trends. Door de genoemde adviezen op te volgen door voor zo laag mogelijke prijzen te shoppen kun je geld besparen en toch genieten van de tuin en bijbehorende producten die perfect passen bij jouw persoonlijke wensen.

vidaXL is een voorbeeld van een webshop waar je op enkele plek bijna alles voor de tuin vindt. Deze winkel heeft een uitstekende reputatie, met name dankzij de snelle leveringen, goede voorwaarden en vriendelijke klantenservice. Bij deze online winkel vind je vrijwel letterlijk voor in huis en ook daarbuiten. Je kunt hier winkelen met vertrouwen en daarom is dit een goede plek om te beginnen met de plannen voor jouw nieuwe tuin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen