ANWB voorspelt drukte op de weg tijdens paasweekeinde

Foto: Pixabay

ANWB verkeersinformatie verwacht donderdag een drukke avondspits. Dit komt door een combinatie van het gebruikelijke woon-werkverkeer en veel recreatieverkeer. Voor veel Nederlanders begint het lange paasweekend. Op tweede paasdag (18 april) zijn er veel files door terugkerende toeristen en dagjesmensen.  

Avondspits

Donderdagmiddag verwacht de ANWB de meeste vertraging op de A1 Amsterdam – Apeldoorn en op de A2 tussen Utrecht en Eindhoven. Ook op de A12 Utrecht – Duitse grens in beide richtingen en op de A50 tussen Apeldoorn en Eindhoven zal de paasdrukte duidelijk merkbaar zijn.

Tweede Paasdag

Ook bij attractieparken en dierentuinen kunnen files ontstaan, aldus de ANWB. Daarnaast zijn tijdens het paasweekend de Keukenhof in Lisse, het festival Paaspop in Schijndel, de Designer Outlet in Roermond en de paasraces op het circuit in Zandvoort grote publiekstrekkers. Tweede paasdag zijn er naast veel dagjesmensen ook veel terugkerende (buitenlandse) vakantiegangers op de weg. Daardoor verwacht dat ANWB vanaf het middaguur files in het midden en zuiden van het land.

  • bron: ANWB
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen