Het weer met Piet Paulusma: vandaag vrij zonnig

Foto: Pixabay

Verkeerswaarschuwing: Vanmorgen landinwaarts eerst nog tijd inruimen voor het autoruiten krabben. Overdag kan de laagstaande zon verblindend werken.

Vandaag vrij zonnig weer en 9 tot 12 graden. De zuid tot zuidoostenwind is landinwaarts zwak. Elders matig tot vrij krachtig. Opnieuw voelt het door de wind kouder aan. Vanavond is het nog vrij helder weer met een snelle afkoeling richting 0 of -1 graden. In de kustgebieden en op de Wadden +2 tot +4 graden. Op de meeste plaatsen grondvorst. Vannacht meer bewolking met -1 tot +4 graden. Bijna overal grondvorst. Plaatselijk glad. Later in het noordwestelijk Waddengebied wat regen.

Dinsdag, woensdag en donderdag

Dinsdag zon en meer bewolking met her en der wat regen. Het zuidoosten, het oosten en noordoosten blijven droog met ook in de middag nog kans op wat zon. Overdag 6 of 7 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig. In de nacht 0 tot +5 graden. In het oosten nog -1 graden. Vooral landinwaarts kans op grondvorst en gladheid. Woensdag bewolking en zon en 7 tot 10 graden. Een zwakke tot matige wind uit oost tot noordoost. In de nacht -1 (oosten) tot +4 vier graden (zuidwesten). Bijna overal grondvorst. Plaatselijk kans op gladheid. Donderdag vrij zonnig met in het Waddengebied 8 of 9 graden, elders 10 tot 12 graden. Een meest matige oostenwind. In de nacht -1 graad in het noordoosten tot + 2 graden elders. Grondvorst en kans op gladheid. In de zuidwestelijke kustgebieden 4 en 5 graden.

Vrijdag en het weekend

Vrijdag veel zon en 8 of 9 graden in het noorden. Elders 10 tot 12 graden. Een matige zuid tot zuidoostenwind. In de nacht regionaal kans op grondvorst. Het weekend: zaterdag aardig zon en 9 of 10 graden, in de nacht grondvorst. Zondag ook aardig zon en ongeveer 10 graden met in de nacht regionaal wat grondvorst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen