112

Anonieme tip leidt tot flinke drugsvondst

Foto: Gemeente Tilburg

De gemeente, de politie en Enexis hebben woensdag 1 december een flinke hoeveelheid drugs aangetroffen bij de controle van een bedrijfspand aan de JF Vlekkeweg. Er is 6,2 kilo aan hasjblokken in beslag genomen, 30 liter hennepolie en 17 sloffen illegale tabak.

Ook waren er drugsrelateerde goederen aanwezig, waaronder honderden gripzakken en sealbags, droogrekken, stijltangen, weegschalen en een drugstester. De controle vond plaats naar aanleiding van meerdere meldingen die zijn gedaan via Meld Misdaad Anoniem, onder andere over een hennepgeur in de omgeving.

De drugs, sigaretten en goederen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Het vermoeden is dat er ook fraude is gepleegd met de elektriciteitsmeter. Enexis gaat dit verder onderzoeken. De gemeente is voornemens om het pand tijdelijk te sluiten.

Melden

De burgemeester treedt hard op tegen drugshandel, omdat het vaak gepaard gaat met overlast en criminaliteit en gevaarlijke situaties kan veroorzaken. De gemeente Tilburg en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen