Volt zal volgend jaar nog niet deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg

Foto: Volt

Tilburg, 20-09-2021 – Volt laat weten aankomend jaar nog niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg. Dat heeft het bestuur van Volt Breburg besloten na een periode van intensieve voorbereiding.

Een enthousiaste ledenvereniging
De afgelopen maanden is gebleken hoe veel enthousiasme en talent er binnen Tilburg te vinden is. Binnen slechts enkele maanden na het landelijke succes is samen met de leden uit Breda, Tilburg en andere omliggende gemeenten de regionale afdeling Volt Breburg uitgebouwd. Diverse teams hebben zich ingezet voor het schrijven van regionaal beleid, het werven van kandidaten en het voorbereiden op een politieke campagne.
Volt wil deelnemen aan de lokale verkiezingen wanneer een goede kandidatenlijst is samengesteld. Deze lijst moet voldoen aan een aantal idealen op gebied van diversiteit, kwaliteit en pariteit – de gelijkwaardige verhouding tussen mannen en vrouwen. Op basis van deze voorwaarden is besloten om dit keer nog niet mee te doen in Tilburg. De aankomende jaren zullen de leden zich inzetten om de lokale afdeling verder uit te bouwen tot een sterke organisatie voor de gemeenteraadsverkiezingen  in 2026.

De beweging Volt zet door
Naast de inzet voor de verkiezingen in Breda en 14 andere Nederlandse steden, zit het werk er nog niet op voor de Euro-positieve Tilburgers. Volt is een grassroots-organisatie waarin juist alle enthousiaste leden een belangrijke rol spelen. Zij zijn de oren en ogen van de landelijke en Europese politici. Van klimaatmarsen en woonprotesten tot opruimacties tijdens World Cleanup Day. Volt is een beweging die stads- en landsgrenzen overschrijdt. In de vele off- en online discussiefora en debatten worden lokale uitdagingen besproken en de beste voorbeelden uit Europa naar de regio gehaald.

Een nieuwe generatie in de politiek
Volt staat voor een nieuwe generatie in de politiek. Deze generatie wil politiek waar nationalisme en populisme tot het verleden behoren en waar grensoverschrijdende samenwerking de toekomst heeft. Volt brengt een frisse wind in de politiek met een radicaal positief geluid. Als jonge politieke beweging zal Volt Tilburg zich de komende tijd met veel enthousiasme focussen op het verstevigen en uitbreiden van het lokale team.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen