112

Gewelddadige overvallers op beeld vastgelegd

Foto: Opsporing Verzocht

Op zowel 2 als 9 februari 2021 zijn woningen in Tilburg overvallen. In beide gevallen werd er ’s avonds aangebeld en werden bewoners met een mes bedreigd. De politie heeft beelden van verdachten.

Het eerste incident gebeurde op dinsdagavond 2 februari bij een woning aan het Besterdplein. Het slachtoffer dacht dat hij de deur opende voor een bezorger, maar werd met de dood bedreigd. Eén van de belagers dreigde met een mes en de handlanger leek een hakbijl vast te houden.

Ernstig bedreigd

De mannen verbleven daarna zo’n twee uur in de woning. Het slachtoffer moest onder ernstige bedreiging zijn bankpas afstaan. Hiermee probeerde één van de daders later te pinnen bij een geldautomaat aan de Spoorlaan.

Dashcambeelden

Een week later, op dinsdag 9 februari, sloegen mogelijk dezelfde mannen toe bij een woning aan de Sint Paulusstraat in Tilburg. De bewoner zag die avond rond 19.30 uur slechts één overvaller, maar uit dashcambeelden blijkt dat hij niet alleen was.
De overvaller die aan de deur verscheen, dreigde wederom met een groot mes. Het slachtoffer wist hem zijn woning uit te krijgen.

Help de politie

Herkent u de mannen op de beelden of beschikt u zelf over beelden uit de omgeving? Neem alstublieft contact op.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen