Je voelt het aan alles… het is vandaag weer Blue Monday

Foto: Nieuws.nl

Blue Monday
Het is vandaag weer de derde maandag van het nieuwe jaar. De dag die sinds enkele jaren ook bekend staat als Blue Monday. Volgens eigen zeggen heeft de Britse psycholoog Cliff Arnall via een wetenschappelijk verantwoorde formule deze dag uitgevonden. In 2005 vond hij deze formule waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Hoewel Arnall veel kritiek kreeg is er ieder jaar veel aandacht voor dit fenomeen en hebben sommige winkels zelfs Blue Monday aanbiedingen om je weer wat beter te laten voelen.

Geen deprimerend weer
Volgens de website weeronline.nl blijft het vanmorgen droog en kan er een waterig zonnetje tussen de wolken doorbreken. Vanmiddag wisselen wolken en zonnige momenten elkaar af. Het wordt tussen de 5 en 7 graden wat vrij normaal is voor deze tijd van het jaar. Er staat een matige zuidwestenwind. De rest van de week wordt het waarschijnlijk regenachtig en herfstachtig weer. Dus geniet vandaag van de zonnige momenten!

Tip om Blue Monday door te komen
Geluksprofessor’ Van Hees gaf twee jaar geleden enkele goede tips om Blue Monday door te komen. Zo kun je zorgen voor een kleurrijk ontbijt met extra fruit. Ga lekker de deur
uit en ga even wandelen of een stukje fietsen. En laat je lekker helemaal gaan en zing bij voorbeeld uit volle borst mee met je favoriete liedje op de radio. Via de onderstaande link lees je het hele artikel met nog meer tips en adviezen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen