Herontwikkeling Achter het Raadhuis Berkel-Enschot

Foto:

Berkel-Enschot wordt verrijkt met nieuwe woningen op de locatie waar momenteel Café ’t Raadhuis en garagebedrijf Transocar gevestigd zijn. Met dit nieuwbouwplan is een herontwikkeling gevonden en wordt er achter het Rijksmonument ’t Oude Raadhuis
gebouwd. Naar verwachting start binnenkort de verkoop van deze 13 semi-bungalows. “Inschrijven is vanaf heden mogelijk”, stelt Shelley Schellekens, van NEXT Nieuwbouwmakelaars, verantwoordelijk voor de verkoop van de woningen.

Toekomstbestendige woningen, passend in het straatbeeld

Met deze herontwikkeling wordt gehoor gegeven aan de visie van de gemeente Tilburg. De gelijkvloerse woningen, zogenaamde nul-treden woningen, waarbij het complete woonprogramma zonder drempels en op één niveau gebouwd wordt, zijn uitermate geschikt voor medioren en senioren binnen het dorp. Tevens zijn de woningen gedeeltelijk voorzien van een verdieping, waar bijvoorbeeld een extra bad- en slaapkamer of een hobbykamer gerealiseerd kan worden. Schellekens: “De 13 semi-bungalows krijgen een bad- en slaapkamer op de begane grond, worden voorzien van een tuin en een tweede bad- en slaapkamer op de verdieping. De bungalows, met een woonoppervlakte van circa 130 m², passen met een jaren ’20/30 stijl en dorpse uitstraling perfect in de omgeving. Vanzelfsprekend zijn alle hedendaagse voorzieningen opgenomen in het plan. Elke woning krijgt energielabel A, inclusief warmtepomp en zonnepanelen”.

Start bouw in de zomer van 2021

De bouw van deze toekomstbestendige woningen staat in de zomer van 2021 gepland. “Via de website www.achterhetraadhuis.nl kan men zich aanmelden voor de informatieve nieuwsbrief, de verkoop zal dit najaar starten”, besluit Schellekens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen