112

Tilburger (24) beroofd van telefoon en boodschappen door daders met mes

Foto: Pixabay

Tilburg – De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die donderdagavond 8 oktober kort na 21.00 uur plaatsvond op de kruising van de Leo XIII straat en de Deken Sandersstraat. Een 24-jarige Tilburger is daar onder bedreiging van een mes door twee mannen beroofd van diverse spullen.

De man had boodschappen gedaan. Toen hij kort daarna in de Groeseindstraat liep, zag hij dat er twee donker geklede mannen die een fiets bij zich hadden achter hem aan liepen. Het slachtoffer liep verder via de Deken Botsstraat naar het Plein Leo XIII en de Leo XIII straat, toen het tweetal hem snel naderde. Op de kruising met de Deken Sandersstraat werd hij door de mannen gegrepen. Eén van de daders zou daarbij met een mes hebben gedreigd. Ze beroofden het slachtoffer vervolgens van onder andere zijn telefoon en boodschappen. De twee berovers sprongen vervolgens weer op de fiets en verdwenen de Pastoor van Beurdenstraat in.

Signalement

Het slachtoffer waarschuwde thuis de politie en deed aangifte, terwijl andere politiemensen in de buurt waar de beroving heeft plaatsgevonden een onderzoek instelden. Helaas troffen ze niemand aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Het ging om twee jonge mannen van vermoedelijk 20 tot 25 jaar oud. Ze droegen beiden donkerkleurige kleding en donkerkleurige jassen met capuchon. Ze zijn beiden ongeveer 1.85 meter lang. Ze gingen er vandoor op een zwarte fiets.

Getuigen gezocht

Het politieonderzoek is nog gaande. De politie komt graag in contact met getuigen die hebben gezien dat er ‘iets’ aan de hand was op de kruising van de Leo XIII straat en de Deken Sanderstraat. Ook gaat de politie graag in gesprek met mensen die de twee verdachten met de fiets achter een andere man aan hebben zien gaan, op een van de hierboven genoemde straten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen