112

Vier straatroven, brandstichting en diefstallen met pinfraude – Bureau Brabant

Foto: Politie

Tilburg, Boxtel, Eindhoven – Ze vragen jullie hulp bij het oplossen van o.a. vier straatroven, waarvan drie binnen het uur in Eindhoven en een beroving met vuurwapen in Tilburg, maar ook de brandstichting bij De La Salle in Boxtel en een diefstal na insluiping komen maandag 29 juni aan bod in de laatste Bureau Brabant uitzending van dit seizoen.

Beroving met vuurwapen in Tilburg

Je wilt even wat boodschappengeld pinnen, maar dan kijk je ineens recht in de loop van een vuurwapen. Dat overkwam een 43-jarige vrouw op zondagavond 19 april op de Westermarkt. Net als ze haar dertig euro uit de pinautomaat wil pakken, staat er ineens een man met een pistool achter haar. Ze is verstijfd van schrik. De overvaller grist haar geld uit de sleuf en gaat er vandoor. De impact op de vrouw was enorm en ze had wekenlang last van nachtmerries.

Diefstal na insluiping en pinfraude in Tilburg

Een jongeman shopt er lustig op los. Op zich niet verkeerd,  ware het niet dat hij betaalt met een gestolen bankpas. Hij geeft er in korte tijd flink wat geld mee uit bij meerdere winkels in de stad. En meerdere camera’s hebben dit vastgelegd wat hem hopelijk gaat opbreken zodra iemand hem herkent.

Brandstichting bij De La Salle in Boxtel

Bij jeugdzorginstelling De La Salle aan de Schijndelseweg brak in de avond van vrijdag 3 april brand uit. Er bleek sprake van brandstichting. De vlammen sloegen metershoog uit het dak. Met de nodige mankracht wist de brandweer het vuur uiteindelijk onder controle te krijgen. Er zijn sporen gevonden. Sporen die in de richting van een mogelijke dader wijzen. Help mee hem te vinden.

Zakkenrollerij in Tilburg

Een 83-jarige vrouw werd op 16 januari 2020 op de Westermarkt gerold van haar portemonnee. Vlak erna wordt er door een onbekende man veel geld van haar bankrekening gepind. Deze man blijkt samen te werken met twee vrouwen, die eerder de pincode bij de bejaarde vrouw hebben afgekeken. Gelukkig hebben ze alle drie op bewakingsbeelden kunnen vangen, nu nog in levende lijve.

Drie berovingen in Eindhoven

Van zondag 28 juli op maandag 29 juli worden er binnen het uur drie berovingen gepleegd. De daders, vier jongens op de fiets, zijn jong. Hun leeftijd wordt tussen de 15 en 18 jaar geschat.

De eerste straatroof was rond 23.30 uur bij de Karpendonkse Plas. Daar wordt een maaltijdbezorger door deze jongens van zijn fiets getrapt en beroofd van zijn telefoon. Dan iets voor middernacht de tweede, nu op de Hofstraat. En een halfuur later op 29 juli rond 00:30 uur wordt er een derde slachtoffer gemaakt op de Geldropseweg.

Bij alle straatroven gaat het om vier daders op opvallende fietsen. Jonge jongens nog, tussen de 15 en 18 jaar oud. Eerder kwam deze zaak ook al in Bureau Brabant. In deze aflevering zijn er nieuwe ontwikkelingen te melden! Zo is er een redelijk vermoeden in welk stadsdeel deze jongens wonen.

Maandagavond vanaf 18.00 uur zijn alle daders te zien op Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot de volgende dag 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen