Leegstandsbeheer gemeente Tilburg gegund aan Camelot Europe

Foto: Camelot Europe

Camelot Europe heeft de eind 2019 uitgeschreven aanbesteding van de gemeente Tilburg gewonnen. Deze aanbesteding betreft het beheer van het leegstaand vastgoed van de gemeente. Camelot Europe zal in de leegstaande panden zoveel mogelijk huisvesting gaan realiseren.

De duur van de samenwerking is in de eerste instantie 3 jaar, met een optie op een jaar verlenging.

Een passende invulling

Het gaat in totaal om circa 80 panden, van voormalige schoolgebouwen tot garageboxen. Elk van deze panden krijgt een passende invulling.

Camelot zal waar mogelijk woonruimte realiseren in het leegstaande vastgoed – op dit moment huisvest de leegstandsbeheerder zo’n 200 personen in het vastgoed van de gemeente Tilburg. Op deze manier ontstaat er in de gemeente nieuwe woongelegenheid voor een aantrekkelijke prijs. Camelot zich hierbij in om betrokkenheid van bewoners voor de buurt te stimuleren. Bijvoorbeeld door het organiseren van bewonersevenementen mogelijk te maken en door samenwerkingen aan te gaan met betrokkenen zoals wijkagenten, welzijnsorganisaties en jeugd- en jongerenwerk.

Is het realiseren van huisvesting geen optie, dan worden de panden geschikt gemaakt voor het gebruik als werkruimte of opslag, en anders worden ze bewaakt. Door deze invulling worden de panden beschermd tegen risico’s van leegstand zoals vandalisme, kraak en verval.

Tweede samenwerking met de gemeente Tilburg

Dit is niet de eerste keer dat Camelot een aanbesteding van de gemeente Tilburg wint; ook in 2016 gebeurde dit. Huub van der Ven van de gemeente Tilburg is positief over de voortzetting van de samenwerking: “In het begin was het even aftasten en waren er toch wel heel wat problemen te overwinnen, mede omdat de portefeuille zeer divers was. Maar ik moet zeggen dat dit door Camelot goed en netjes is opgepakt.

De tweede aanbesteding is onlangs ook door Camelot gewonnen, en ik ben blij dat hierdoor de continuïteit gewaarborgd is. Daarnaast ben ik erg te spreken over de vaste aanspreekpunten die ik heb bij Camelot, zodat als er iets is ik zeer snel kan schakelen. Verder voert Camelot het beheer naar volle tevredenheid uit, en komen snel en gericht met advies en tot zaken. Ik ga ervanuit dat ook voor de komende tijd de samenwerking optimaal zal gaan verlopen en zie deze ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Onder het beheer van Camelot valt onder andere een voormalig schoolgebouw aan de Ringbaan Oost. In het hoofdgebouw wonen momenteel tien bruikleners, het bijgebouw wordt gebruikt door Stichting Kunstkabaal. Ook aan de Giekerkstraat beheert Camelot een voormalig schoolgebouw, dat nu als opslag dient voor de Sinterklaas Stichting. Daarnaast wordt de gymzaal van het gebouw gebruikt door een fysiotherapeut voor kinderen met een lichamelijke beperking.

Lokale betrokkenheid en veilig wonen

Dat de eerdere samenwerking naar tevredenheid verliep is één van de redenen dat de gemeente Tilburg ook ditmaal weer voor Camelot Europe koos. Daarnaast speelden het meehelpen zoeken naar woonoplossingen voor spoedzoekers zonder urgentieverklaring, en de samenwerking van Camelot met lokale organisaties als de Sinterklaasstichting en Stichting KinderVakantieWeek een rol. Ook het vooruitstrevende veiligheidsbeleid van Camelot wierp hoge ogen. De leegstandsbeheerder werkte als eerste van Nederland met de meest actuele veiligheidsnorm van Nederland: de NEN 8025. Hierdoor kan zij een garantie geven op veilig wonen.

Franklin Zielinski, commercieel directeur bij Camelot: “Wij zijn verheugd dat de gemeente Tilburg weer voor Camelot heeft gekozen als leegstandsbeheerder. We gaan ons dan ook inzetten om het leegstaand vastgoed van de gemeente ook deze keer weer een zo duurzaam en bruikbaar mogelijke invulling te geven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen