Tilburg wordt opgefleurd met de grootste zaaiactie ooit!

Foto: Op Groene Voet

Verschillende partijen zoals de Bijenstichting, Nudge en the Pollinators organiseren een landelijke zaaicampagne. Op 22 april is het Nationale Zaaidag door het hele land. Miljoenen biologische zaden worden via ruim 1000 voedselbanken voor bijen verspreid.

Eén van de lokale voedselbanken is te vinden bij stichting OpGroeneVoet. Coördinator van de stichting, Janneke de Vries: “In verband met het coronavirus zal de zaaicampagne in Tilburg ook iets anders verlopen dan gepland. De campagne gaat wel door, omdat het nog steeds belangrijk is om aandacht te besteden aan bijen en biodiversiteit, maar er wordt natuurlijk afgeraden fysiek contact te vermijden bij het uitdelen van de zaadjes. Maar de stad kan wel weer wel een opfleurmomentje gebruiken…”
Stichting OpGroeneVoet werkt al jaren aan het vergroenen en opfleuren van Tilburg. Ooit begonnen met de Schónste Strotje van Tilburg, organiseert zij nu al sinds 2014 acties zoals de oproepen voor geveltuintjes, het plaatsen van plukfietsen, een plantjesruilmarkt, het Blije Bijenfestival voor kinderen, de Opfleurmeisjes op festivals en dit jaar het project #1000BlauweTuinen.
in Goirle en Tilburg kan je, zolang de voorraad strekt, vanaf 15 april gratis een zakje verantwoord bloemenmengsel ophalen, nadat je je hebt aangemeld via www.nudge.nl/projects/voedselbank-voor-bijen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen