112

Politie ramt auto van inbrekers na achtervolging

Foto: Politie

Tilburg / Haghorst – Agenten hebben woensdag 1 april 2020 vanuit Tilburg een voertuig achtervolgd die verdacht werd van een inbraak. De achtervolging eindigde in Haghorst. Twee personen, een 24 jarige man uit Oirschot en een 27-jarige man uit Best, zijn aangehouden.

Rond 03.00 uur krijgen agenten een melding van een mogelijke inbraak bij een winkel aan de Lovense Kanaaldijk. Zij zien het voertuig, met gedoofde lichten, wegrijden richting de Hoevense Kanaaldijk. Het voertuig krijgt een stopteken, maar reageert niet en gaat steeds harder rijden. Meerdere eenheden haken aan wanneer het voertuig met hoge snelheid over een fietspad en zandpad richting Haghorst rijdt.

Een tweede eenheid ziet de auto hun kant op komen, zet de optische- en geluidssignalen aan en besluit om de auto te stoppen door het eigen dienstvoertuig in te zetten. De auto rijdt echter door, maar een derde eenheid krijgt de auto weer in het zicht.

Op de Opslag in Haghorst komt het voertuig tot stilstand, de twee inzittenden stappen uit en rennen het weiland in. Een agent rent achter de mannen aan en maant hen tot stoppen. Uiteindelijk stoppen zij met rennen en worden ze beide aangehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen