Bouw 200 sociale huurwoningen in Tilburg

Foto: Jostijn Ligtvoet

Op de plek naast het huidige Tilburg Talent Square aan de Hart van Brabantlaan en in de wijk Puijacker bij Ringbaan Zuid worden ongeveer 200 nieuwe sociale huurwoningen gebouwd.

Als alles goed gaat, worden de huizen in 2021 opgeleverd. Tilburg Talent Square II is goed voor 88 nieuwe huurhuizen, in de Puijacker komen 84 huurwoningen.

Talent Square II

De ontwikkeling TTSII is een samenwerking van de gemeente Tilburg, woningcorporatie TBV Wonen en ontwikkelaar VolkerWessels/Van de Ven B.V. Dezelfde ontwikkelaar heeft het voornemen om samen met WonenBreburg de huizen in Puijacker te ontwikkelen. De gemeente heeft besloten om vanuit de Taskforce ‘betaalbaar wonen’ financieel bij te dragen aan de komst van beide projecten.

Levendigheid

Wethouder Berend de Vries (Ruimtelijke ordening): “Samen met wethouder Dusschooten (wonen, red.) ben ik erg tevreden over deze ontwikkeling. Naast meest betaalbare woningen vergroot het ook de levendigheid in de stad en in gebieden zoals de Spoorzone.”

Taskforce betaalbaar wonen

Er is nog altijd een grote behoefte aan betaalbare huisvesting, ook in het centrum van Tilburg. Daarom is in 2015 afgesproken om te zoeken naar locaties voor realisatie van 800 extra nieuwe betaalbare woningen. Dat gebeurt onder de naam ‘Taskforce betaalbaar wonen’.

In de periode tot en met 2020 worden 369 woningen opgeleverd, in 2021 nog eens 354 en na 2021 in ieder geval de projecten Tilburg Talent Square II en Puijakker (samen 172 woningen). Daarmee wordt ruimschoots voldaan aan de ambitie van 800 extra woningen. Ook voor de periode daarna wordt actief gezocht naar geschikte locaties voor extra sociale huurwoningen.

Wethouder Oscar Dusschooten (Wonen): “Op deze nieuwe woningen van Tilburg Talent Square II en Puijacker mogen we als Tilburg heel trots zijn. Ze passen naadloos binnen de opgave waar wij als gemeente voor staan: meer beschikbare en betaalbare woningen in leefbare buurten. Mede dankzij deze ontwikkelingen worden deze delen van onze stad in de nabije toekomst nog fijner om te wonen en verblijven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen