Voorbereidend werk fietstunnel Stappegoor

Foto: Gemeente Tilburg

De gemeente gaat een fietstunnel aanleggen onder de Ringbaan-Zuid ter hoogte van de Stappegoorweg. Het voorbereidende werk start 21 oktober.

Als eerste moeten de kabels en leidingen langs het fietspad bij de Ringbaan Zuid verlegd worden. Het werk gebeurt in verschillende fases, eind 2019 moet het klaar zijn. Een opstelstrook voor het rechts afslaan vanaf de Ringbaan Zuid naar de Stappegoorweg en een rijbaan van de Stappegoorweg worden ingericht als tijdelijke fietspaden. De 2e afslag vanaf de Ringbaan Zuid richting de Stappegoorweg blijft open voor verkeer. Alle wegen blijven dus open, maar er is minder capaciteit, dus op drukke momenten wel vertraging om vanaf de Ringbaan Zuid het Stappegoor gebied in te rijden. Dit werk duurt tot week 50.

Boren

Eind oktober, begin november wordt een kabel onder de Ringbaan Zuid door geboord. Het fietspad bij de Stappegoorweg wordt aan de rechterkant (komend vanaf Stappegoor) opgebroken. Fietsers en voetgangers gaan hier tijdelijk over de stoep. In de 3e fase worden kabels en leidingen aan de noordzijde van Ringbaan Zuid (de kant van de Trouwlaan) aangelegd. Deze fase start begin november en eindigt begin volgend jaar. Hiervoor zijn geen verkeersmaatregelen noodzakelijk.

Doorstroming

De tunnel komt er om de doorstroming op de Ringbaan Zuid, de verkeersveiligheid en het fietsgebruik te bevorderen. De ringbaan is een drukke weg. Ruim 10.000 fietsers en brommers steken er over bij de Stappegoorweg en de Tatraweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen