112

Grote verkeerscontrole Laarveld, meerdere boetes en auto’s in beslag

Foto: Jack Brekelmans/ Persburo BMS

Dinsdag 18 juni 2019 hielden agenten een verkeerscontrole in samenwerking met de Belastingdienst op het Laarveld in Tilburg. Middels een ANPR werd razendsnel het voorbijrijdende verkeer gecontroleerd op de Ringbaan Zuid. De ‘hits’ werden direct achterhaald door motoragenten.

Er werd o.a. bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon, het rijden zonder rijbewijs, te hoge constructiesnelheid van een brom/snorfiets. Bij een van de bromfietsers werd een begrenzer in beslaggenomen. Middels een afstandsbediening kon de snelheid van de bromfiets worden aangepast en dat is niet toegestaan.

Een Poolse automobilist bleek al ruim 13 jaar gesignaleerd te staan vanwege een gevangenisstraf i.v.m. valsheid in geschrifte. Hij werd ingesloten voor 26 dagen hechtenis.

Een 56 jarige Tilburgse motorrijder ging compleet door het lint toen hij mee moest rijden naar de controleplaats. Uit frustratie bracht hij zijn motorfiets herhaaldelijk in een hoog toerental tijdens de rit naar de controleplaats. Vanwege het onnodig geluid veroorzaken kreeg hij een bekeuring van 380 euro.

De Belastingdienst nam 12 auto’s in beslag en er werd ruim 10.000 euro geïnd. Er werd 8 keer een naheffing van minimaal 1500 euro opgelegd aan automobilisten die in een buitenlands voertuig reden terwijl zij in Nederland woonachtig zijn en dit niet hadden gemeld bij de Belastingdienst. Twee automobilisten die onrechtmatig gebruik maakten van een handelaarskenteken kregen een naheffing van 850 euro.

Een automobilist kreeg een naheffingsaanslag op de BPM van maar liefst 30.000 euro. Het voertuig waarin hij reed was voorzien van een zogenoemd grijs kenteken, echter was de constructie van het voertuig aangepast. De automobilist had hiervoor al een keer eerder een stevige naheffing gehad.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen