Cameratoezicht op Loven en Katsbogten

Foto: Gemeente Tilburg

Om de veiligheid op Tilburgse bedrijventerreinen te verbeteren geeft de gemeente toestemming voor de inzet van camerabeveiliging op openbare wegen bij Loven en Katsbogten.

De camera’s worden geplaatst en gefinancierd door de verenigingen Vitaal. Zij gaan over het parkmanagement en de vitaliteit van de Tilburgse bedrijventerreinen. Vossenberg, Kraaiven, Kanaalzone en Kreitenmolen zijn al langer aangesloten op cameratoezicht en dit heeft een positief effect op de veiligheid.

De aanwezigheid van beveiligingscamera’s draagt bij aan de gevoelsmatige en fysieke veiligheid van ondernemers, medewerkers, bezoekers en voorbijgangers op de betreffende bedrijventerreinen. Daarnaast krijgen de hulpdiensten efficiëntere en effectievere informatie. Dat draagt het bij aan het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

Privacy wetgeving

De camera’s nemen beelden op van iedereen die het bedrijvenpark bezoekt. Bezoekers worden op de hoogte gesteld van het cameratoezicht door borden bij de toegangswegen. In verband met de privacy wetgeving worden de beelden alleen door de beveiliging bekeken. Bij verdachte omstandigheden wordt de politie ingeschakeld en kan meekijken. De gemeente is verantwoordelijk voor het openbare gebied en ziet er op toe dat de camerabeveiliging geen onevenredige inbreuk maakt op de persoonlijke levenssfeer van bewoners rondom deze parken. In het convenant zijn daarvoor bepalingen opgenomen die voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen