Openingstijden stadswinkels per 1 maart aangepast

Foto: Gemeente Tilburg

De stadswinkels Berkel-Enschot, Noord, Udenhout en Reeshof gaan per 1 maart 2019 minder uren open. Tilburgers komen minder vaak naar de stadswinkel om hun paspoort of identiteitskaart te verlengen.

De openingstijden van stadswinkel Centrum blijven gelijk. Stadswinkel Noord is vanaf 1 maart in de ochtenden open: maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 13:30 uur. Stadswinkel Reeshof in de middagen: maandag tot en met vrijdag van 13:30 tot 18:00 uur. De stadswinkel in Berkel-Enschot is open op woensdag en vrijdag tussen 13:00 en 18:00 uur. De stadswinkel in Udenhout gaat op dinsdag open tussen 13:00 en 18:00 uur. Stadswinkel Centrum is open op maandag, woensdag en vrijdag tussen 8:00 en 18:00 uur en op dinsdag en donderdag tussen 8:00 en 20:00 uur.

Herkenbaar

Voor kinderen onder de 18 jaar is het paspoort of de identiteitskaart 5 jaar geldig. Een kindergezicht verandert sneller dan het gezicht van een volwassene. Daardoor is de foto minder lang herkenbaar. De datum tot wanneer het reisdocument geldig is, staat op het reisdocument.

Minder afspraken

Sinds 9 maart 2014 zijn Nederlandse paspoorten en identiteitsbewijzen voor volwassenen 10 jaar geldig in plaats van 5. In 2019 zijn hierdoor ongeveer 44.000 minder afspraken nodig dan in 2018. “De gemeente Tilburg staat voor goede dienstverlening, dichtbij de mensen. Maar het moet ook betaalbaar blijven. Daarom heeft het college besloten de openingstijden te verminderen. Als we de openingstijden hetzelfde zouden laten, hebben de medewerkers volgend jaar tientallen uren per week geen klanten. Dat is niet efficiënt”, licht wethouder Dienstverlening Oscar Dusschooten toe: “Als de openingstijden van de stadswinkel bij jou in de buurt niet goed uitkomen, kun je een afspraak maken bij één van de andere stadswinkels”.

Op afspraak

Alle Tilburgse stadswinkels werken op afspraak. Eenvoudig een afspraak maken kan via de pagina afspraak maken op deze website tilburg.nl. Bellen tijdens werkdagen kan via telefoonnummer 14013.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen