Gemeente sluit voor het eerst woning na overlast

Foto: Gemeente Tilburg

Om een einde te maken aan een lange periode van overlast, heeft de gemeente een pand met bijbehorende garage aan de Matterhornstraat voor een maand gesloten.

De ramen en deuren van het pand zijn afgesloten en verzegeld. Een schoonmaakbedrijf heeft het afval van het erf verwijderd. De eigenaar van het pand is de afgelopen 2 jaar meerdere keren aangesproken over de overlast. Hij heeft brieven ontvangen om overtredingen te beƫindigen. Er zijn daarbij boetes opgelegd, maar dit had niet het gewenste effect. In eerste instantie was er alleen sprake van illegale kamerverhuur. Daar kwam later ernstige vervuiling van de woning en het achtererf bij. Tot slot was er nog sprake van illegale bewoning in de losstaande garage.

Het pand is veel bezocht door zowel politie als gemeente: voor dreigende situaties maar ook omdat er signalen binnenkwamen dat het pand in gebruik zou zijn als (drugs) dealpand.

Ondanks dat per 31 december 2018 de huurovereenkomst was ontbonden door de eigenaar, bleven zowel politie als gemeente meldingen ontvangen van overlast. In de maand januari zijn daarom meerdere controles uitgevoerd. Tijdens deze controles zijn ook een aantal keer personen aangetroffen in de woning en losstaande berging. Zij hadden zichzelf toegang verschaft door onder meer het raam van de losstaande garage en de achterdeur van de woning kapot te maken.

De gemeente is in gesprek met de eigenaar en zijn er goede afspraken gemaakt om overlast in de toekomst te voorkomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen