Vaste beheerders voor alle kinderboerderijen

Foto: Gemeente Tilburg

De 5 openbare kinderboerderijen en 2 hertenkampen in de gemeente Tilburg krijgen vaste beheerders. Dat is een van de voorstellen uit de nieuwe visie op Kinderboerderijen.

De visie wordt binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd. Dierenwelzijn en dagelijks beheer staan centraal. Een stabiele basis op alle kinderboerderijen geeft de besturen van de boerderijen meer tijd en ruimte voor de sociale en educatieve functies. Zo kunnen zij er nog meer een ontmoetingsplek voor de wijk van maken en daarbij ook organisaties als wijkraden, welzijnsorganisaties en jongerenwerk betrekken. Deze organisaties kunnen zelf ook gebruikmaken van ruimtes en faciliteiten van de kinderboerderijen. Per locatie bekijken de gemeente en de stichting hoe de samenwerking er precies uit gaat zien.

Wethouder Marcelle Hendrickx van Natuur- en Milieueducatie: “Een kinderboerderij levert een bijdrage aan de leefbaarheid in de stad. Het is een ontmoetings- en recreatieplaats voor de wijk en een plek voor natuur- en milieueducatie voor jong en oud. In sommige gevallen kan een kinderboerderij zelfs een therapeutische werking hebben. Als gemeente hebben we de verantwoordelijkheid om te zorgen voor toekomstbestendige, professionele boerderijen en hertenkampen. Met dierverzorgers met een diploma, die het welzijn van de dieren garanderen.”

In de begroting voor 2019 heeft de raad extra geld vrijgemaakt voor een stabiel beheer van de kinderboerderijen. Ook is er extra budget opgenomen voor de nieuwbouw van kinderboerderij Maria Goretti, die niet meer voldeed aan de landelijke wetgeving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen