Boilrs Hub krijgt subsidie van de gemeente

Foto: Gemeente Tilburg

Gemeente Tilburg kent Boilrs Hub een subsidie toe voor 2019. Boilrs Hub is een programma dat zich inzet om jongeren terug te begeleiden naar onderwijs, werk of dagbesteding.

Boilrs Hub biedt jongeren tussen de 16 en 27 jaar een persoonlijk ontwikkelingstraject, waarbij de arbeidsmarkt, zorg en onderwijs verbonden worden. Deze jongeren willen wel studeren, maar hebben te maken met verschillende problemen waardoor zij in het regulier onderwijs buiten de boot vallen. Het gaat dan bijvoorbeeld om jongeren met een depressie, burn-out, stress of faalangst. Een doelgroep waarvoor nog weinig voorzieningen zijn in de regio. Boilrs Hub is ontwikkeld in het kader van het Innovatienetwerk Jeugd en heeft inmiddels een succesvolle pilot achter de rug. Het voorstel is om 30 jongeren in te laten stromen in 2019.

Wethouder Marcelle Hendrickx: “Boilrs Hub is een goed voorbeeld van hoe wij in Tilburg willen werken: samen met inwoners, met ervaringsdeskundigen. Samen onderzoeken wat werkt en wat niet. We willen dit innovatieve programma de kans bieden hun werkzaamheden voort te zetten. Het werkt namelijk in de praktijk. Bijzonder is dat ook in deze aanpak het talent van de jongeren en de ontwikkeling van het talent centraal staat, op een wijze die bij de jongere past. In Tilburg willen wij alle jongeren stimuleren hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook de jongeren die daar een extra steuntje in de rug bij nodig hebben. Boilrs Hub helpt hierbij.”

Programma

Boilrs Hub richt zich op een talentgerichte aanpak. Het programma bestaat uit een intensief trainingsdeel van maximaal 16 weken van gemiddeld 12 uur per week. Daarna worden de jongeren nog een half jaar gevolgd om te voorkomen dat ze een terugval krijgen. Het afgelopen jaar heeft een klein aantal deelnemers het programma met succes doorlopen. Zij volgen nu een passende opleiding en hebben een helder beeld gekregen van hun toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen