Minder vierkante meters MindLabs

Foto: Gemeente Tilburg

De oorspronkelijke ideeën voor MindLabs, Hal 70 in de Spoorzone, worden aangepast. Dat betekent dat de ontwikkeling van 5000 vierkante meter voor bedrijven voorlopig in de ijskast gaat.

De plannen zijn aangepast omdat de beoogde belegger zich terugtrekt. Die is bang dat de ruimtes leeg komen te staan. Het plan om ruimte te reserveren voor Fontys Hogeschool Journalistiek, Tilburg University, ROC Tilburg en een aantal Brabantse redacties van de Persgroep blijft wel overeind. De gemeente gaat nu zelf kijken wat er mogelijk is. Daarnaast heeft de provincie een reservering van 4 miljoen in haar begroting gemaakt. Die is voor zowel de realisatie als inhoudelijke ontwikkeling. Het voornemen is om 1000 vierkante meter te realiseren voor organisaties of bedrijven. En er is een idee om het gebouw zo in te richten dat uitbreiding van de ‘vrije ruimte’ met 4000 vierkante meters op een eenvoudige manier kan. Als alles goed gaat, opent MindLabs in september 2020.

Ecosysteem

De gemeente is eigenaar van de grond en van de bestaande gebouwen. Het geld dat de provincie in het gebouw wil steken, wordt gereserveerd voor de nieuwbouw en voor het inrichten van een ecosysteem. Provinciale Staten bepaalt op 9 november of het geld beschikbaar komt. De gemeente gaat samen met Fontys Hogescholen en de beoogde huurders kijken welke varianten qua invulling mogelijk zijn.

Procedures

Op de website mind-labs.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over de plannen en de verdere procedures.

De initiatiefnemers willen het gebouw ontwikkelen tot een ‘centrum voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap rondom journalistiek, interactieve technologieën en ‘human behavior’. Fontys Hogeschool Journalistiek, Tilburg University en ROC Tilburg werken op dit moment al samen in het Deprez-gebouw in de Spoorzone. Medewerkers van de Persgroep, eigenaar van onder meer het Brabants Dagblad, zitten ook in dit gebouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen