Textielmuseum wint ‘Project of Influence Award 2018’

Foto: Gemeente Tilburg

Het TextielMuseum heeft op een congres in Dubrovnik de Project of Influence Award 2018 gewonnen. Dit is een prijs voor het meest vernieuwende en invloedrijke concept op het gebied van erfgoed.

Het museum werd door een jury uit 42 genomineerde projecten van over de hele wereld gekozen. Directeur Errol van de Werdt: “Ik was best geschokt dat we wonnen. Er stonden een aantal zeer grote gerenommeerde musea tegenover ons en dan gaat Tilburg er met de prijs vandoor. Het TextielMuseum heeft een onderscheidend en innovatief concept: mensen komen binnen als bezoeker en verlaten het museum als maker. Dit sluit enorm aan bij de huidige tijdsgeest waarin maken, het op ambachtelijke wijze met iets bezig zijn, in de spotlights staat.”

Vernieuwende wijze

De projecten, afkomstig van musea als The Metropolitan Museum of Art in New York en het Designmuseum Denmark, werden beoordeeld op hun kwaliteit en de manier waarop erfgoed op vernieuwende wijze toegankelijk wordt gemaakt.

Werkplaats

Het TextielMuseum organiseert tentoonstellingen, educatieve programma’s en heeft een gespecialiseerde werkplaats. Het trekt zowel bezoekers als studenten en internationale ontwerpers.

Vorig jaar won het museum in Tilburg nog de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het winnen van deze prijs was aanleiding voor de jury om het TextielMuseum te nomineren voor The Best in Heritage 2018.

Marcelle Hendrickx, wethouder Cultuur: “Tilburg is een ruwe diamant. Een verrassing die door steeds meer bezoekers ontdekt wordt. Nationaal en internationaal. Het prijswinnende Textielmuseum draagt direct bij aan het profiel van onze stad. Wij zijn, het Textielmuseum is, het bezoeken meer dan waard.” Elk jaar selecteert The Best in Heritage wereldwijd de beste en meest succesvolle projecten om zich te komen presenteren tijdens het internationale congres.

The Best in Heritage is een initiatief van de European Heritage Association. Partners van het initiatief zijn The International Council of Museums (ICOM) en Europa Nostra.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen