112

Snorfietser rijdt door de binnenstad met airsoftpistool

Foto: Politie Tilburg Centrum

Op dinsdag rond het middaguur zag een motoragent een snorfietser met hoge snelheid door het centrum rijden en daarbij meerdere keren een rood verkeerslicht negeren.

De agent liet de bestuurder, een 17 jarige Tilburger, meerijden naar het politiebureau voor een uitgebreide controle. De constructiesnelheid van de scooter bleek op de rollertestbank niet afwijkend te zijn, hetgeen niet overeenkwam wat de agent op straat constateerde. Toen de agent de scooter technisch onderzocht stuitte hij op een airsoftpistool wat niet van echt te onderscheiden was.

De jongeman werd direct aangehouden en het wapen werd in beslaggenomen. De recherche neemt de zaak in onderzoek. De constructiesnelheid van de snorscooter bleek middels een afstandbediening beïnvloed te kunnen worden. Dit is strafbaar en de apparatuur zal door een verkeersspecialist gedemonteerd worden. De snorscooter is afgekeurd middels een WOK-status. Voor de verkeersfeiten werd hij doorverwezen naar Bureau Halt. Voor het bezit van het airsoftpistool wordt proces verbaal opgemaakt.

Regelmatig worden agenten op straat geconfronteerd met jongeren die nepvuurwapens bij zich hebben. Vaak zijn deze replica’s nauwelijks van echt te onderscheiden. Zeker niet voor een agent die op straat in een split second moet beslissen of hij moet ingrijpen of niet. Jongeren en hun ouders zijn zich er vaak niet van bewust hoe de politie reageert als iemand met een nepwapen rondloopt. Daarnaast beseffen veel mensen niet welke dreiging ervan uitgaat als ze ermee de straat opgaan. Mensen schrikken vaak enorm als ze iemand met een wapen zien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen