112

Automobilist rijdt 125 km/u door de bebouwde kom, rijbewijs ingenomen

Foto: Pixabay

Momenteel zijn een groot aantal politiemensen terughoudend met het schrijven van bekeuringen in verband met de cao-actie die gaande is. Bij lichte overtredingen zal het in veel gevallen worden afgedaan met een waarschuwing.

Op dinsdag- middag en avond kwamen een aantal wegpiraten hier niet voor in aanmerking. Op verschillende locaties hielden agenten verkeerscontroles waarbij een vijftal wegpiraten op de bon geslingerd werden.

In de middag werd op de Ringbaan Zuid een 24-jarige motorrijder bekeurd omdat hij met hoge snelheid zigzaggend tussen het verkeer reed en daardoor bijna betrokken raakte bij een ongeval. De motorrijder werd aan de kant gezet en hij bleek niet over het juiste motorrijbewijs te beschikken. Tegen de man werd proces verbaal opgemaakt en hij is bij het CBR aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek.

Kort hierna werd een 25-jarige trike bestuurder bekeurd omdat hij met 85 km/u over de Dr Hub van Doorneweg reed. Hier geldt een max snelheid van 50 km/u.

In de avond werd op de Ringbaan West, waar een max snelheid geldt van 50 km/u, een 18 jarige quadrijder bekeurd nadat hij met 83 km/u voorbij de controleplaats reed. Even later passeerde een 35 jarige automobilist dezelfde controleplaats met 91 km/u.

Tot slot werd een 30 jarige Tilburgse automobilist op de Ringbaan Zuid aan de kant gezet nadat zijn snelheid werd vastgesteld op; 125 km/u. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 70 km/u. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en het rijbewijs wordt ingezonden naar het Openbaar Ministerie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen