Tilburg Trofee voor Francois van Hoof

Foto: Gemeente Tilburg

Francois van Hoof kreeg zondag 20 mei de Tilburg Trofee voor zijn jarenlange inzet voor het G-voetbalweekend. Locoburgemeester Hans Kokke reikte de onderscheiding uit tijdens de 25e editie van het evenement.

Francois van Hoof (46) zet zich vanaf het ontstaan in 1993 in voor de organisatie van het G-voetbalweekend. Hij heeft in al die jaren veel betekend voor het G-voetbal en de gehandicaptensport in het algemeen.

Het G-voetbalweekend vindt jaarlijks plaats in Tilburg en is bedoeld voor mensen met en zonder beperking van alle leeftijden. Het is uitgegroeid van een eenvoudig voetbaltoernooi naar een driedaags evenement met een vijftal toernooien. Francois heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei van het evenement. Inmiddels is het een begrip in Tilburg en ver daarbuiten, met jaarlijks zo’n 4.500 toeschouwers.

Met zijn persoonlijkheid, inzet, doorzettingsvermogen en niet aflatende enthousiasme heeft Francois ieder jaar weer een team vrijwilligers verzameld die dit evenement mogelijk maken. In 2011 werd de organisatie van het G-voetbalweekend genomineerd voor Tilburgse Vrijwilligersorganisatie van het jaar. Met een meerderheid van stemmen en de steun van de vakjury wist het G-voetbalweekend de eerste plek binnen te halen. Eenmalig werd een extra award uitgereikt. Zo heeft de organisatie ook de ‘Meer dan handen award’ voor verbinding in ontvangst mogen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen