Erepenning voor L’Echo des Montagnes

Foto: Klaas de Bont

Harmoniekorps L’Echo des Montagnes uit Tilburg ontving 22 april een Koninklijke Erepenning uit handen van burgemeester Weterings. Het harmoniekorps bestond in 2017 150 jaar.

Het muziekgezelschap ontving de penning na afloop van hun jubileumconcert in de concertzaal van Theaters Tilburg. L’Echo des Montagnes bestond op 6 september 2017 exact 150 jaar. Het is een harmonieorkest (blaas- en slagwerkinstrumenten) met echte Tilburgse roots (opgericht in 1867). Het heeft een opleidingsorkest en een groot orkest. L’Echo des Montagnes heeft 85 leden, variĆ«rend van tienerleeftijd tot 70+. De meeste leden spelen al meer dan 10 jaar in het orkest.

Thuishaven

Op het pand aan het Korvelplein 208 is nog steeds de naam L’Echo des Montagnes aanwezig op de gevel. Het herinnert aan de vroegere thuishaven van het orkest. Met regelmaat treedt het orkest op bij belangrijke Tilburgse evenementen, zoals op Koningsdag, bij de lichtjestocht in
Zorgvlied, het kerstoptreden op de Westermarkt of het nieuwjaarsconcert in Het Laar.

Koninklijke Erepenning

Verenigingen of instellingen komen in aanmerking voor een Koninklijke Erepenning als ze een jubileum vieren van minimaal 50 jaar of met een volgend meervoud van 25 jaren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen