112

Grote verkeerscontrole op het Laarveld

Foto: Koen Wouters/ Stuve Fotografie

Woensdagmiddag werd er een grote verkeerscontrole gehouden op het Laarveld in Tilburg. Verschillende automobilisten werden door motoragenten naar de controleplaats geleid. De politie had vooral aandacht voor afleiding in het verkeer.

Twaalf automobilisten werden bekeurd omdat ze een mobiele telefoon vasthielden tijdens het rijden. Verder werd er onder andere bekeurd voor kinderen die niet in een kinderzitje vastzaten, rijden zonder verzekering, het niet dragen van de autogordel, het rijden zonder verlichting bij duisternis en donkere folie die op verlichtingsarmaturen van personenauto’s geplakt zat. Tevens werden enkele fietsers bekeurd die het rode verkeerslicht negeerden tijdens het oversteken van de Ringbaan Zuid.

Een 16 jarige jongen reed op een opgevoerde bromfiets en bleek in het bezit te zijn van een stroomstootwapen. Voor deze feiten is hij doorverwezen naar Bureau Halt. De bromfiets is afgekeurd en het wapen is in beslaggenomen.

Tien automobilisten kregen van de Belastingdienst een naheffing van minimaal 1500 euro omdat zij in een buitenlands voertuig reden terwijl zij in Nederland woonachtig zijn. Er werd ter plaatse voor 3343 euro aan openstaande vorderingen afgerekend en vier personenauto’s werden door de Belastingdienst in beslaggenomen waarvan er twee daadwerkelijk werden afgesleept.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen