Milieustraat Albion vanaf 2 april langer open

Foto: Gemeente Tilburg

De openingstijden van milieustraat Albion worden vanaf 2 april verruimd. De nieuwe openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 08:00-16:30 uur.

De milieustraat gaat 2 uur eerder open en sluit een half uur eerder. Een uitbreiding van in totaal 7 uur per week. Deze aangepaste openingstijden zorgen voor een betere spreiding van de bezoekers en minder dagelijkse files in de ochtend. Daarnaast komt er half juli 2018 een extra toegangsweg naast de bestaande rijbaan van de Caledoniastraat. Tot die tijd worden er op drukke dagen verkeersregelaars ingezet.

Betalen met pinpas

Het goed sorteren van afval in verschillende containers of stortvakken kost veel tijd. Dit zorgt voor een gemiddeld lange bezoektijd per bezoeker. Het aantal bezoekers van de milieustraat Albion is de laatste jaren gestegen: van 135.000 in 2009 naar 162.000 bezoekers in 2017. Deze twee zaken zorgen dat de doorstroom niet goed is. In de komende periode wordt gekeken hoe ook een andere indeling de doorstroom kan verbeteren. De eerste maatregel om tijdwinst te boeken is het invoeren van alleen nog pinbetalingen. Vanaf 2 april is het dus niet meer mogelijk met contant geld te betalen. Dit is veiliger en sneller.

Goed scheiden

Wethouder Berend de Vries: “Onze inwoners scheiden hun afval steeds beter en maken ook goed gebruik van onze milieustraten. Maar het kan en moet nog beter. We verwachten dat extra service door het verruimen van de openingstijden en het verbeteren van de doorstroming op de milieustraat hier zeker een bijdrage aan levert.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen