112

Motorrijder zonder rijbewijs vlucht met 200 km per uur

Foto: Poitieteam Leijdal

In Tilburg West zagen agenten een motorrijder rijden die erg onervaren over kwam. Toen ze het kenteken nakeken bleek de motor onverzekerd te zijn en in het verleden was de bestuurder al meerdere malen gepakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Nadat het stopteken werd gegeven ging de motorrijder er van door. Hierbij bracht hij het overige verkeer en zichzelf ernstig in gevaar. Op het industrieterrein, waar 50 km is toegestaan, reed hij met 200 km per uur langs het overige verkeer en over kruisingen zonder te remmen. Hierbij reed hij rakelings langs auto’s, fietsers, een brommer en tikte hij zelfs lichtjes een vrachtwagen aan die hij afsneed. Hierbij is gelukkig niemand gewond geraakt. In de bocht van de Ledeboerstraat kwam de bestuurder met 100 km per uur ten val en miste op een haar na een boom. Wonder boven wonder raakte hij niet gewond.

De bestuurder, een man uit Sprang-Capelle, is aangehouden en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt teriakel het rijden zonder rijbewijs en voor gevaar en hinder veroorzaken op de weg. Daarnaast wordt onderzocht of hij onder invloed drank en/of drugs reed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen