Gemeente plaatst geen bladkorven

Foto:

De gemeente plaatst dit jaar geen bladkorven meer. In plaats daarvan komen groenaannemers regelmatig geveegde bladeren ruimen.

Aan bewoners het verzoek om de bladeren bij elkaar te vegen. Dat kan op een gazon of andere plek waar het geen gevaar oplevert voor weggebruikers. Als er in de straat geen plek is voor blad, dan kunnen bewoners dit melden. De gemeente gaat dan samen met hen op zoek naar een passende oplossing.

De bladkorven die voorheen in de stad stonden werden niet of niet goed gebruikt. Er zaten vaak takken en snoeiafval bij, wat voor problemen zorgde bij het opruimen van de bladeren. En op plaatsen waar een bladkorf stond, ging het gras dood. Ook verdwenen er bladkorven en waren er te weinig korven om aan alle verzoeken van bewoners te voldoen. Daarom is er opnieuw gekeken naar de manier van bladruimen en naar positieve ervaringen van andere grote gemeenten op dit gebied.

De groenaannemers komen regelmatig langs om de bladeren op te ruimen met bladblazers en veegwagens. Op deze manier wil de gemeente alle bewoners beter van dienst zijn en de overlast van bladeren in de stad verminderen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen