Begin september begint bouw supermarkt in Stappegoor

Foto: Tilburg.nl

Begin september start in het gebied Stappegoor de bouw van een grote supermarkt. Dat betekent dat vanaf 4 september de rotonde aan de Stappegoorweg in bepaalde periodes is afgesloten voor verkeer.

Het werk duurt tot begin juli 2018. Ook het werk aan de geluidswal wordt in september hervat. De nieuwe winkel komt tussen de Curlingstraat en de Professor Goosenslaan. In de voorbereidingsfase voor de bouw van de foodmarkt wordt de Curlingstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan over de Stappegoorweg rijden. Fietsers kunnen over het fietspad aan de oostkant. De Jumbo Foodmarkt wordt een supermarkt met een zogenoemde versmarkt en een foodcafé. De winkel is een aanvulling op de winkels die al in het gebied zitten.

Wijken

In het gebied komen ook 2 nieuwe wijken: Zuiderpark en Willemsbuiten. Zuiderpark komt aan de Ringbaan Zuid op het voormalige terrein van voetbalclub Ons Vios. Willemsbuiten op de plek waar vroeger de stadssporthal stond. Om de rust in de nieuwe wijken te waarborgen, komt aan de zuidzijde van het gebied langs de A58 een geluidswal. De werkzaamheden aan deze wal lagen tijdelijk stil, maar worden in september hervat.

Extra verkeer

In verband met de verwachte extra toestroom van verkeer in het gebied als gevolg van de bouw van de foodmarket en de woningbouw wordt de rotonde in de Stappegoorweg omgebouwd tot de kruising met stoplichten. In de periode van 30 maart t/m 13 mei 2018 start het asfalteren van de rotonde. Van 14 mei t/m 10 juni gaat al het gemotoriseerd verkeer via de oostkant van het gebied. Fietsers rijden via de Apennijnenweg. In de straat geldt in die periode een parkeerverbod. In de laatste fase van 11 juni t/m 8 juli wordt een nieuwe weg aangelegd aan de oostkant van het gebied. De Stappegoorweg is dan afgesloten. De oostkant is ook afgesloten voor verkeer. Er is een omleiding via de westkant. Fietsers kunnen ook in deze periode via de Apennenijnenweg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen