Fotoreportage: exploitanten bouwen Tilburgse Kermis op

Foto: Diederik Cools/ Stuve fotografie

Morgenavond gaat de Tilburgse kermis van start. De eerste exploitanten zijn dinsdag begonnen met het opbouwen van hun attracties en dat trekt veel bekijks.

Kijkmannen 
Voor veel Tilburgers is het traditie: ieder jaar een kijkje nemen bij de opbouw. Langs de gehele route slenteren dan ook inwoners en bezoekers van buitenaf met camera’s om het vast te leggen. De zogenaamde ‘kijkmannen’ nemen zelfs in de nachtelijke uurtjes een kijkje.

Zelf nog geen kijkje kunnen nemen bij de opbouw? Bekijk hieronder de fotoreportage. Tilburg.nieuws.nl heeft ook de leukste tweets voor je op een rijtje gezet.

 

ViewTower

Een nieuwe aanwinst is dit jaar de ViewTower. Woensdagavond werd de tachtigmeter hoge attractie opgebouwd. Het gevaarte steekt net boven de torens van de Tilburgse kermis uit. Mensen worden in de kermis naar boven getakeld waarna zij uitzicht hebben over Tilburg en omstreken.

Verkeer

De opbouw brengt ook problemen met zich mee. Grote delen van het centrum zijn afgezet om de kermis in goede banen te leiden waardoor het op sommige wegen drukker is dan normaal.

Parkeergarages 

Op de Emmapassage na, zijn alle parkeergarages in het centrum tijdens de Tilburgse kermis gewoon bereikbaar. De Tilburgse kermis gaat vrijdagavond van start en duurt tot en met 30 juli.

Meer weten over de Tilburgse Kermis? Op de officiële website vind je alle informatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen