Beste studentenkamerstand: Tilburg op zesde plek met 800 tekorten

Foto: Jirka Matousek (CC BY 2.0)

Volgens een onderzoek van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) is er in Tilburg een tekort van 800 kamers. De vakbond deed onderzoek naar de beste studentenkamerstand onder de grootste studentensteden. Tilburg kwam op de zesde plek in de lijst.

In Tilburg zijn vrij veel studentenkamers rond de universiteit, het centrum en het treinstation. Het gaat vaak om hoogwaardige locaties die centraal liggen.

Corporaties

Volgens het onderzoek werkt de gemeente goed samen met corporaties om het probleem aan te pakken. “Tilburg scoort het hoogst van alle steden op de categorie corporaties. De samenwerking verloopt uitstekend”, staat in het rapport.

Particuliere verhuur

Als het aan komt op de particuliere verhuur, scoort Tilburg echter slecht. Het is namelijk vrij moeilijk om een vergunning te krijgen om een studentenwoning van een pand te maken.

Zo mag er bijvoorbeeld geen andere studentenhuisvesting binnen 50 meter van het pand zijn. “Vanaf 3 bewoners moet al een vergunning aangevraagd worden. Het is relatief duur om een vergunning te krijgen, en dit is bovendien verbonden aan strenge eisen.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen