Festival Roadburn: de brandende weg terug in Tilburg

Foto: Conor Schaefer (CC BY-SA 2.0)

Roadburn, het internationaal gerenommeerde festival voor psychedelica, doom, stoner en avant-garde rock en metal, viert dit weekend haar twintigste verjaardag met een line-up waar je u tegen zegt. Onder meer Fields Of The Nephilim, Enslaved, Wardruna, Goblin, Sólstafir, Eyehategod en Focus (hyperlink naar artikel) staan aankomend weekend in het Tilburgse Poppodium 013.

Het grootste stonerrockevent zorgt er al jaren voor dat de binnenstad van Tilburg zwart kleurt. Ook dit jaar reizen liefhebbers van donkere, experimentele hardrock reizen van over de hele wereld af naar Brabant om onderdeel van Roadburn te zijn.

Het festival begon in 1999 met slechts zes bands op het programma – inmiddels zijn dat er al meer dan honderd.  Van Oozing Wound en Goatwhore tot Terminal Cheesecake en Acid Witch, de ene naam is nog creatiever dan de ander.

Deze twintigste editie van het festival is voor het eerst sinds tijden nog niet helemaal uitverkocht. De laatste jaren zijn steeds meer vergelijkbare festivals in opkomst en bezoekers krijgen steeds meer keus uit festivals met obscure genres. Dagkaarten voor de zaterdag zijn er nog wel, voor de last minute-bezoeker.

Dit jaar is meteen de laatste keer dat Roadburn in deze vorm plaatsvindt. Met een verbouwing worden de Main Stage en de kleine zaal Green Room fors uitgebreid en daarmee verdwijnt de Stage 01.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen