Tilburg viert Roze Maandag op Tilburgse Kermis

Foto: Gijs Franken87 (CC BY-SA 4.0)

Roze Maandag: het is een van de grootste evenementen in Tilburg en trekt bezoekers uit binnen- maar ook buitenland. Ieder jaar tijdens de Tilburgse Kermis kleurt de stad roze en is het gezellig druk.

Naar schatting van de gemeente bezoeken vandaag 300.000 mensen Roze Maandag. Voor de kermisexploitanten maar ook voor de lokale horecagelegenheden, is het dan ook de drukste dag.

Roze Karavaan

Om 12 uur ging de Roze Karavaan van start. In een roze bonte stoet trokken bezoekers door de binnenstad en de kermis. Het verzamelpunt was dit jaar bij het Burgemeester Stekelenburgplein, aan de achterzijde van het station.

De Roze Maandag trekt veel mensen uit de holebigemeenschap, maar ook mensen daar buiten. ‘Het is heel fascinerend om de versieringen en de verkleedde mensen te zien’, zegt een van de bezoekers tegen Tilburg.Nieuws.nl

De kermis sluit rond 1 uur ’s nachts, maar het feest gaat nog in de late uurtjes door. Veel kroegen sluiten zich volledig aan bij het thema. Zo organiseren gaycafe Lollipop en ’t Elfde Gebod Outdoor Xtravaganza en is er een pinsquare op het Piusplein.

Drukte 

 

Wil je Roze Maandag vandaag nog bezoeken? Houd er dan rekening mee dat sommige parkeergarages vol zijn en dat parkeren in de omgeving lastig is. De NS zet extra treinen in.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen