112

Man (40) maakt ernstig misbruik van kwetsbare vrouwen: 6 jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist

Foto:

BRABANT – Een 40-jarige man zou twee kwetsbare vrouwen in Boekel en Tilburg hebben verkracht. Bovendien zou hij geprofiteerd hebben van de auto van een van de slachtoffers en haar geld afhandig hebben gemaakt. De man moest zich vandaag voor de rechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie eist 6 jaar cel en TBS met dwangverpleging tegen hem.

Het is 15 augustus 2022 als de man een van de dames opzoekt in een zorginstelling in Boekel, waar zij net is opgenomen. Hij neemt drugs en alcohol mee en verkracht haar vervolgens in het bos bij de instelling. Daar blijft het niet bij. Op 26 januari 2023 maakt hij opnieuw een slachtoffer door een vrouw in Tilburg te dwingen tot orale seks. Zonder toestemming van de vrouw maakt hij ook nog gebruik van haar auto en rijdt deze total loss. Bovendien neemt hij haar pinpas mee en haalt daarmee ruim €2.500 van haar rekening.

Makkelijke prooi
Kenmerkend voor beide incidenten is dat de man overwicht heeft op de vrouwen en onder dwang misbruik maakt van hen. Beide vrouwen hebben hersenschade, zijn afhankelijk van professionele zorg en gebruiken drugs. Naar oordeel van de officier van justitie heeft de man misbruik gemaakt van hun kwetsbare positie: ‘Een jonge vrouw die er alleen voor staat en op zoek is naar nabijheid is een makkelijke prooi voor mannen zoals verdachte die op zoek zijn naar eigen behoeftebevrediging.’

Celstraf en TBS
Bij de man zijn stoornissen vastgesteld die in verband staan met de gepleegde feiten. De officier van justitie oordeelt dat er naast een celstraf, ook tbs nodig is om herhaling te voorkomen. Het OM eist 6 jaar cel en TBS met dwangverpleging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen